antradienis, birželio 28, 2011

Apetitas


Ironija!!! Kai man pakilo apetitas ir be sausainiukų dienos metu nebeapsieinu, mano sumanusis vyras pradėjo aktyviai skaičiuot kolorijas. Žinoma, ne mano, bet savo. Tai mane tikrai varo iš proto, nes nuolatinė jo tema - KAIP NUMESTI SVORIO, KIEK TAI TURI KOLORIJŲ ir pan. Jis nelabai "įvažiuoja", kad man tikrai tai dabar nelabai aktualu, ypač, kai svarstyklės rodo nebe 46kg. Rėmiu jį ir panašiai, bet tos nuolatinės kalbos mane jau varo iš proto... Žinoma, aš esu rami, labai rami. Klausausi jo, bet vieną dieną pratrūksiu :D

Kažkaip pastaruoju metu visai nebeliko minčių. Esu rami ir laukiu. Jaučiuosi kaip kokonas, kuris tuoj tuoj virs drugeliu. Nebegaliu susikoncentruoti, tiksliau net nebandau. Mažylis tooooks aktyvus, kad nepalieka man nei sekundės, kurią galėčiau apie jį negalvot ir jo nejaust. Vieną vakarą jis tokį šou surengė, man net bloga pasidarė. Juozas (kaip jau tapo tradicija vakarais) kalbino sūnelį ir staiga aš matau vaizdą. Iš mano pilvo pradėjo lyst (matyt) koja. Ne šiaip gumbukas, o iškilo kokių gerų 10 cm. Nuoširdžiai išsigandau, greit apsiverčiau ant šono, nes galvoju, tuoj suplėšys pilvą. O juk dar nelaikas :D O vyrui smagu, ooooo, sako, nenusisukinėk, gal dar taip padarys.... Tą patį jis man pakarotojo vakar. Sėdžiu darbe ir staiga stebiu kaip šone mano suknelė kyla. Labai kyla. Šį kartą jau sureagavau ramiau :D Taip vat mano vaikas su manim žaidžia. Dėl to aktyvumo visgi pasikonsultavau su ginekologe. Ji patvirtino, kad viskas labai labai normalu, TAI JUK JO TEMPERAMENTAS! Mano stebuklas, tas mažas žmogutis turi TEMPERAMENTĄ!!!!! Tai nuostabu, stebuklinga.

Visgi dabar pradedu suprast, kad noriu gimdyt su vyru kartu. Jis juk dalis viso šito. Taip aktyviai dalyvauja nėštume, visgi negaliu atimti iš jo ŠIO stebuklingo momento. Ginekologė praves paskaitėlę, kaip kas poko. Sako, tai jis gali ir dalyvaut, ir filmuot, ir virkštelę nukirpt.... Na, iki virkštelės jis dar nepribrendo.. :D Manau.. Nors jau prisigalvojo darytis tatu su vaiko inicialais ir gimimo data. Na, manau, savo meilę kažkaip galima ir kitokiais būdais išreikšt. Šiek tiek brandesniais..

Mano podruškė! K.Hudson: besilaukianti moteris taip pat gali būti stilinga . Tik kam tas TAIP PAT gali būt stilinga. Besilaukianti moteris gražesnė ir stilingesnė už visas kitas.


penktadienis, birželio 24, 2011

Šiandien visą dieną sukasi galvoj tik viena mintis - KOKIA AŠ LAIMINGA!




Gero savaitgalio visiems! Smagių Joninių!

ketvirtadienis, birželio 23, 2011

Karštis prasidėjo


Prasidėjo "laukti"karščiai... Lauke neįmanoma. Jei anksčiau man tai teikė malonumą. Dabar.... PRAGARAS žemėj. Ir tai tik pradžia.. Vakar išėjome pasivaikščioti po devynių, o tvankybė dar laikėsi. Teks savaitgalį bėgt i kalnus :) Nors praeitą sekmadienį, kai buvome, aš sušalau :D Nes ten tik +21 :( Brrr...  Nuolat geriu vandenį, kad nehidratuot. Gerai, kad darbe, namie kondiškės :D

Apetitas pakilo. Valgau valgau, dar nesimato rezultato, bet tuoj.. Jau įsivaizduoju save laibą gražią po gimdymo :) Na, nesu naivi, žinoma, ne iš kart. Bet esu save užsiprogramavus, kad po gimdymo atrodysiu dar geriau, nei prieš tai. Taip ir bus :) Aišku, nekertu bandelių, tik kad tas nuolatinis užkandžiavimas. Nors gal nieko tokio - vaisiai, riešutai.

Pradėjau žiūrėt multikus :) Filmai kažkaip nebeatitinka mano vidinio pasaulio. Tokios gražios tos disnėjaus statytos pasakos. Net ir Juozas įsitraukė į tai :D  Vakar žiūrėjom Tangled.



Antrą dieną esu užsiėmus drabužėlių pirkimu. Jaučiu, kad jau laikas. O dar kai tokios nuolaidos Laredoute. Dar ir prancūzų pasimokai :D Garcon, fille, bebe :)

Šiandien dviem moterim pasakiau tą pačią frazę - nepamirškit MYLĖT SAVĘS!!!! Ir visi kiti Jus mylės. Nepamirškit. Turim visos pasilepint - pedikiūras, manikiūras, kavos puodelis, naujas rūbelis, tada kai MES to norime! Bendraudama dabar su moterim, merginom, kurios neseniai susilaukė vaikučių, padariau išvadą. Laimingos ir mėgaujasi motinyste tik tos, kurios myli ir save. Jos ir viską spėja, ir atrodo puikiai, akys spindi! Kita grupė - pyksta ir vaikų auginimą mato kaip vargą. Ir palinkėjimai skiriasi. Vienos tik apie pozityvumą motinystės metu, kitos apie tai, kaip bus sunku. PASIRUOŠK, SAVO GYVENIMO NEBETURĖSI. Idomu, po gimdymo, į kurią grupę įstosiu...

antradienis, birželio 21, 2011

Mankštos kamuolys


Vakar mano stebuklėlis išsirinko gulėjimui labai man nepatogią poziciją. Vakar vakare pirmą kartą skaudėjo strėnas. Joga labai padėjo. Visom besilaukiančiom labai labai rekomenduoju lankyt jogą specialiai nėštukėm. Ten moko ne tik nepavojigų asanų, tačiau ir atplaiduojančių pratimų, kurių metu ilsisi nugara, pilvas ir pan. Moko kaip atsipalaiduoti sąrėmių metu, kaip juos sušvelninti. Ypač naudingi pratimai su kamuoliu. (Arba užtenka tik ant jo pasedėt, tuo metu nugara ilsisi). Jo dar nenusipirkau, bet jau atėjo laikas. Po gimdymo kamuolį galima naudot pilvo preso pratimams arba pratimams kartu su vaiku. Vaikučiui labai naudingas kamuoliukas dujų išvarymui. Daug įvairios info galima rast youtube.
Taip pat, sąrėmių metu, labai padeda, jei sąmoningai iškvėpiant išleidžiate kokį garsą - A, O, U, Uch - nesvarbu. Mokslininkų tyrimais nustatyta, kad tuo metu išsiskiria endorfinai ir tuo pačiu slopinamas skausmas.
Na, mano mamytė pagimdė be sąrėmių. Tikiuosi, ir man taip išdegs.....

pirmadienis, birželio 20, 2011

Pirmadienis


Vėl pirmadienis. Vėl į darbą. Savaitgalis prabėgo taaaip greit, kad net nespejau pastebėt. Į parduotuvę, papietaut, į pležą, žiūri jau į darbą keltis :D Lietuvoj jau ramiai būčiau išėjus į dekretines. Bet atvirai, per gerai jaučiuos būt namie. O darbe vis kažkos veiksmas, intrigos ir pan. Nors niekad jose stengiuosi nedalyvauti, kartais žmonės patys tave įtraukia.

Šiandien ryte kažkaip labai susigraudinau. Matyt, hormonai sukilo. Kažkaip pagalvojau, jei netekčiau vyro ir jis dar tą patį klausimą uždavė.. Ašarų prisipildė akys. Nors man nelabai tai būdinga, nesu iš verkiančių. Net nėštumo metu. Turime labai vertinti tuos, kurie yra šalia, net tikrai nežinome, kada jų galime netekti...
Vis neužsivedu norų sąsiuvynuko. Dabar tiek turiu norų, bet jie tokie nesistemingi. Žinau, kad visa tai reikia užrašyt, bet niekaip neprisiruošiu. O laikas eina.. O galvoj sumaištis.... Tokios vat pirmadieninės nuotaikos. Laukiu jogos vakare, ji šiek tiek sudelioja mano mintis i lentynas. Po kiekvieno jogos užsiėmimo geriame su mokytoja ir merginom arbatą su pyragaičiais. Tai labai padeda susipažinti su kitom nėštukėm.

Vaiko kambarys

Šiandien užmačiau vieną straipsnį delfi.lt ir pasinėriau į vaiko kambario idėjų paieškas.

Tikrai nemažai radau Digsdigs



 Kaip jau minėjom, lovytę išsirinkom baltą. Sienos irgi baltos. Taigi visa tai reikia kažkaip pagyvinti. Žinoma, nesinori per daug investuoti, nes neaišku, kiek dar laiko gyvensime šitame bute, nes pradėjome ieškoti namo.


Labai man patiko šis prendimas mergaičių kambariui. Prabangus ir kartu labai minimalistinis.




 Netikėtos spintos :)


Radau gerą aparačiuką, kas turi iphone ar kt telefoną.



 Radau puikų sprendimą savo baltom sienom :) Čia O įsigyti galima ebay. Tikrai yra įvairiausių variantų.


šeštadienis, birželio 18, 2011

Šiandien iš vyro gal kokių dvidešimt kartų išgirdau klausimą "NA, atnaujinai savo blogą????" Jis turbūt ištikimiausias mano skaitytojas.
Mūsų Jokūbėlis vėl kelias dieneles HYPER aktyvus. Nesuprantu, iš kur tiek energijos. Malasi malasi. Stebiuosi, kokia visgi žmogaus oda yra tampri :D Tokie smūgiai..... Nežinau, kaip dar nesuplyšau. O maloniausia būna gaut į šonkaulius.. Taip, žinot, iš pasalos :D Ir smagu, kartais ir skauda. Bet juk nepyksi. Tegu tik daužo :D Juk ir jam reikia kažkuo užsiimt. Juk visą dieną tik augt ir miegot negali.
Kartais ateina jausmas, kad jau pavargau. Bet labai trumpam.. Negaliu pasiduot, dar trys mėnesiukai. Na, šiek tiek mažiau :) O poto, tas mano HYPERAKTYVAS bėgios aplink.
Vis kyla įvairiausių naujų minčių. Į kokį darželį leist - kipriečių, britų ar rusų. Kokiom kalbom kalbėt su juo. Kaip jį išmokyt lietuvių??? Patys pastebim, kad pradėjom labai netaisyklingai kalbėt lietuviškai, tai kaip vaiką išmokysim. Daug dalykų, apie kuriuos gimtinėj net nesusimąstytume. Kartais užeina toks didelis noras grįžt. Įkvėpt miško kvapo. Pušų... Lietaus. Kur pradingo tas mūsų patriotizmas? Kur meilė tėvynei? Ji yra. Tiesiog mes paliesti globalizacijos. Renkamės ten, kur dabar mums geriau. Ir tai nesusiję su krizėm ar kuo kitu. Tai tiesiog mūsų pasirinkimas.
Kelios akimirkos iš mūsų šeštadienio :)




penktadienis, birželio 17, 2011

Septintas! Yoooohooo!

Šiandien prasidėjo 28 savaitė, ty SEPTINTAS mėnuo. Ryte apsilankėme pas gydytoją. Jau viskas taip įprasta, pažįstama. Nuo šiol vizitai pas daktarėlę taps dažnesi - kas dvi savaites. Visgi tuoj įžengsime į trečią trimestrą! Valio!
Turiu tokią nuojautą, kad mano nėštumas yra didesnis nei sako gydytojai. Ir dar daktarė šian pastebėjo, kad gimda, kaip 32 savaitę..... Tikiuosi klystu, nes dar tiek darbelių reikia pasidaryt.
Jaučiuosi tikrai gerai, kol kas nevargina, nei nugara, nei kojos, nei kas kitas. Tik prieš miegą šiek tiek kojos dilgčioja, kiek suprantu tai yra neramių kojų sindromas, kuris vargina ne viena nėštukę.
Mano Jokūbėlis jau pradeda ne juokais ramstytis į šonkaulius, tai į skrandį. Kol kas tai sukelia juoką ir džiaugsmą. Bet kas bus toliau :D Labai idomu, kad kai vyras pradeda kalbėtis su vaiku, jis pradeda muistytis, spardytis. Ir taip nuolat. Juk negali būt sutapimas. Tas mažas stebuklėlis viską jau girdi, žino mūsų balsus, į tai reaguoja. Po truputį jį pratinu prie klasikinės muzikos. Labai mažai jos gaunam paklausyt, nes vyras nelabai į tai.... Nors pats yra grojęs klasiką pakankamai ilgai. Dar skolingas man klasikos diską, bet kažkaip pažadą pamiršęs....Kartais abu stebim pilvą ir vis užduodam klausimą, TU GALI ĮSIVAIZDUOT, MES TURIM SŪNŲ!!!! Negaliu sulaukt, kai pamatysiu jo mažiukes akytes, žiūrinčias į mane - žiūrinčias į savo mamą.

trečiadienis, birželio 15, 2011

Vegetariški balandėliai

Kadangi šaldytuvas potuštis, iš to, ką turėjau, surezgiau balandėlius.

Pakepiname svoguniuką. Radau ir pusę galvos ir porą laiškų.




Sudedame, kokias tik daržoves turite šaldytuve - baklažanus, agurotį, cukiniją, pipirą, šampinjoną ir pan. Atrodo labai spalvingai!


Kol kepiname išvirkime ryžius ir kai daržovės gatavos, sumaišykime į vieną masę.




Apverdame kopūstą.



Kai daržovių masė paruošta, kopūstas apvirtas, galima formuoti balandžiukus.


Prieš dedant į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę aptepiau grietinės-pomidorų pastos padažiuku, įpyliau šiek tiek vandens ir prikaišiojau vyšninių pomidoriukų.

Taigi, po 40 min. rezultatas!





antradienis, birželio 14, 2011

Kazakstanas



Pastarosiomis dienomis daug mąstau, bandau prisiminti, kokio gyvenimo norėjau ir ką turiu. Ar tikrai to norėjau? O gal norai pasikeitė? Ar tokį vyra įsivaizdavau prie savęs? Kodėl jį pasirinkau? Ar išvis jį rinkausi?
Su vyru mes susipažinome labai elementariai - per darbą. Aš dirbau aviakompanijoj, o jis kelionių agentūroj. Jų agentūra su mumis organizavo vienintelį skrydį - Kazakstanas, Almata. Man iki šiol šis miestas sukelia labai teigiamus jausmus, nors gyvenime ten nebuvau. Tai va, vis juokaudavom, kad skrendam i Almatą. Taip juokaudami nuėjome į pasimatymą. Tiesą sakant, man jis net nepatiko. Tiesiog turėjau laisvą vakarą. Nežinau, kuriuo momentu visa tai peraugo į jausmus, tačiau esu įsitikinus, kad mūsų ryšys visiškai karminis. Nebuvo nei aistros, kas dažniausiai suveda jaunus žmones, nei meilės, net susižavėjimo. Keista. Tačiau, visai neseniai klausiau Torsunovo paskaitų ir jis atsakė į mano klausimą. "Tikri santykiai prasideda tik išbandymais ir nelabai maloniom emocijom. Kai didelė aistra suveda žmones, tai byloja apie trumpalaikius santykius".
Visada norėjau: vyro diplomato, valgyti restoranuose, namus tvarkytų tarnaitė ir pan. Ir kažkurią dieną susimąsčiau.... Mano vyras nėra diplomatas, tačiau nuolat keliauja, gyvename užsienyje, tačiau bet kurią dieną galime pakeisti gyv vietą, nes jis gauna daug darbo pasiūlymų iš viso pasaulio. Valgom tikrai ne namie. O namus tvarko tarnaitė. Vualia!  Bet viskas taip natūralu, kad nieko ypatingo. Praleidau vieną svajonę - sėkminga karjera. Tikrai jai dar nelaikas. Dabar noriu augint savo sūnelį. Bet esu tikra, kad vieną dieną pasieksiu to, apie ką svajojau. Svarbu nepamiršti. Ir taip pat svarbu nepamiršti pasidžiaugti išsipildžius svajonėm.

Ar taip įsivaizdavau savo gyvenimą? Ne. Aš jo išvis neįsivaizdavau. Tiesiog gyvenau ir mėgavausi. Turiu nuostabų vyrą šalia savęs, tikrai galiu sakyt, siųstą dievo. Tiek pozityvo, kantrybės. O  kaip jis laukia sūnaus.. Vien dėl to džiaugiuosi, kad apsiprendžiau pastot. Žinoma, ir pykstamės, tačiau per daugiau nei keturis metus nebuvom tikrai rimtai susipykę. Nors tikrai esu jam šunybių pridarius. Mus visąlaik kažkas laikė šalia. Ne meilė. Kažkas daugiau. Tikrai galiu pasakyt, kad jis man ir draugas, ir mama, ir tėtis, ir meilužis, ir vyras, ir viskas viskas. Tai žmogus, kuriuo pasitikiu absoliučiai. (Tik ne tais atvejais, kai reikia apmokėt sąskaitas ir išnešt šiukšles :D)

Galbūt mūsų gyvenimai ne visai taip susiklosto, kaip tikėjomės. Bet palikti tiek daug ir ieškot kažko kito tiesiog neprotinga...Geriau kurti ant tų pamatų, kurie jau stabiliai stovi :)

ketvirtadienis, birželio 09, 2011

Smagus eilėraštukas mamoms

Klasiokė šian persiunte labai smagų eilėraštuką:

Kol dar nebuvau mama,
Darydavau ir valgydavau karštą maistą.
Mano rūbai nebuvo dėmėti.
Telefonu kalbėdavau ramiai.
Kol dar nebuvau mama,
Miegodavau tiek, kiek norėdavau.
Ir niekada nesijaudindavau dėl to, kad vėlai ėjau gulti.
Šukuodavausi ir valydavausi dantis kasdien.
Kol dar nebuvau mama,
Tvarkydavau namus kasdien.
Ir niekada nesuklupdavau ant žaislų ir nepamiršdavau lopšinės žodžių.

Kol dar nebuvau mama,
Net nesusimąstydavau, ar kambarinės gėlės nenuodingos.
Ir niekada negalvodavau apie skiepus.

Kol dar nebuvau mama,
Niekas nebuvo manęs
Apkakojęs,
Apvėmęs,
Apkramtęs,
Apsisiojęs,
Apžnaibęs savo mažais pirščiukais.
Kol dar nebuvau mama,
Pilnai atsakiau už savo protą,
Savo mintis,
Ir savo kūną.
Miegodavau visą naktį.

Kol dar nebuvau mama,
Niekada neverkiau matydama ašaras.
Niekada nesikraustydavau iš proto iš laimės
Vien dėl paprasčiausios šypsenos.
Niekada nesėdėdavau naktį
Žiūrėdama į miegantį vaiką.
Kol dar nebuvau mama,
Niekada nelaikydavau rankose miegančio vaiko,
Nes gaila padėti.
Niekada mano širdid nesubyrėdavo į tūkstančius dalelių,
Kad kažkam negalėjau palengvinti skausmo.
Neikada nemaniau, kad kažkas toks mažas
Gali pakeisti mano gyvenimą taip stipriai.

Aš nežinojau, kad galėjau kažką taip stipriai mylėti.
Ir nežinojau, kad man patiks būti mama.
Kol dar nebuvau mama,
Nežinojau ką reiškia jausti,
Tarsi širdis būtų išlipusi iš kūno.
Ir nežinojau, koks ypatingas jausmas yra
Pamaitinti alkaną kūdikį.
Nežinojau, kad vaiką ir mamą sieja tiek daug.
Ir nežinojau, kad kažkas toks mažas
Galėtų paversti mane tokia svarbia.
Kol dar nebuvau mama,
Aš niekada neatsikeldavau kas 10 minučių
Tiesiog įsitikinti, kad viskas...tvarkoje.
Ir niekada nejutau tos šilumos,
Džiaugsmo,
Meilės,
Stebuklo,
Pasitenkinimo būti mama.
Aš nežinojau, kad galiu jausti tiek daug, kol dar nebuvau mama...

Mes namie



Mes jau namie. Taip jau spirgėjau vakar, taip norėjau namo, užknisau  visas sesutes. Hemoglobiną pakėlė nuo vargingų 5.8 iki 7.7. Tą proga gavau gėlyčių nuo savo vyro J. Na, šis tas (aš apie hemoglobiną). Žinoma, to nepakanka. Kitą savaitę teks vėl praleisti kelias dieneles... Prirašė geležies preparatų, vitaminų:( Nėr kur dėtis, reikia gert. Nebėra laiko ekperimentuot. Žinoma, ryte išgėrus tabletę supykino. Šlykšti ta geležis...........

Per šias kelias dienas pasijaučiau labai mylima vyro. Tiek rūpesčio dar nesu iš jo gavus. Ir su tokia pozityvia energija. Labai tai vertinu. Mano mamytė visad tvarkydavosi viena. Ir matyt man pasamonėj tas šablonas labai užstrigęs. Nėštumas, vaikai asociavosi su vienatve, sunkumais. Bet dabar tas vaizdinys pradeda blėsti. Viskas gali būt ir kitaip, kaip normalioj šeimoj. Džiaugiuosi, kad mano kartos vyrai kitokie. Nebėra to komunistinio skiepo. Jie jautrūs, mylintys ir to nesigėdija. Žinoma, yra dar ir tų seno sukirpimo... Buvau šoke, kai vienas iš draugų pasakė, kad muš savo vaiką, nes taip darė jo tėvai. Ir va pažiūrėkit, koks puikui jis išaugo.... No comments...


Vis pasišnekam apie vaiko auklėjimą. Kaip tai įsivaizduojam. Pradėjau skaityti  pozityvaus auklėjimo vadovą John Gray Vaikai kilę iš dangaus. Kol kas visiškai sutinku su autoriaus nuomonę. Tikrai smagi idomi knyga. Kas skaitė jo populiariają Vyrai kilę iš marso, moterys iš veneros supras. Stilius lengvas. Galbūt ne viskas paremta moksliniais tyrimais, tačiau, kaip pats autorius sako, kartais galima pasiremti tiesiog sveiku protu.

trečiadienis, birželio 08, 2011

Po trumpo trečio ultragarso



Darė labai trumputį ultragarsą, kuris mus labai pradžiugino. Vaikelio padėtis ideali, sveria 900 gramų, kas nežino, tai daugiau normos :D Žodžiu, auga sveikas vyriokas. Kai paklausėm ar tikrai berniukas, gydytojas sako berniukas, m ir dar koooks berniukas :D Faina, pakėlė nuotaiką.

Hemoglobiną keliantis receptas (senolių išmintis)

  •   4  tarkuotos morkos
  • 1 tarkuotas burokėlis
  • 2-3 granatų sultys
  • 100 gr šviežių citrinų sulčių
  • 1 stiklinė trintų spanguolių
  • 4 šaukštai medaus

Viska sumaišome ir laikome šaldytuve. Kasdien 2-3 kartai po valgomą šaukštą

Klinika


Taigi, paguldė mane į ligoninę atstatyt kraujo. Labai nenorėjau, net verkiau...Labai keista, kai jautiesi gerai, o tau sako atvirkščiai. Esu gulėjus maža, bet to fakto neprisimenu. Bet kuriuo atveju ligoninė asocijuojasi su vaistų kvapu, pensininkais ir apšnerkštom palatom..... To tikėjausi ir čia. Tačiau labai klydau. Tik atvažiavus paskyrė palatą ir paėmė kraują nuostabi seselė nekalbanti angliškai.Šiaip taip susikalbėjome graikiškai.(Visgi tos kelios graikų pamokėlės davė naudos. O vyras, žinodamas keturis žodžius jau rezga pilnus dialogus. Bet tai mano vyras, kas pažįsta, supras apie ką aš..)

Pajungė lašelinę ir pradėjo lašint... ir tai tęsiasi dar iki dabar. Vakar sulašino daugiau litro kraujo. Na, jaučiuosi, taip pat gerai. Gydytoja juokiasi, kad mano organizmas puikiai adaptuojasi prie mažakraujystės. Po pietų darys pakartotinus kraujo tyrimus, kad sužinotų, kaip mano kraujukas pasisavimo svetimą.
Tikrai nustebau klinikos darbuotojais. Tokie visi malonūs, paslaugūs. Bet ne dirbtinai ir  ne dėl to, kad į kišenę sumokėjei. Žinokit, atrodo, kad jiems tikrai rūpi pacientai. Galit patikėt? Mano nuostabai, čia susipažinau su sesute iš Lietuvos. Taigi šiandien ryte išgirdau LABAS RYTAS :) Kavos, arbatos? :) Labai keista ir malonu. Šioje klinikoje ir gimdysiu, visai smagu susipažint iš anksto su personalu. Klinika apsupta žalumos, galiniam kieme yra sodas su baseinu ir krėslais. Puiki vieta leisti laiką vyram, kol moteris gimdo :D

Klinikoje vakar pagimdė trys gimdyvės. Vyras užmatė tik ką gimusius kūdykius ir realiai pamatė, koooookie jie mažiukai. Mažytės rankytės, mažytės kojytės... Vis ėjo jų žiūrėt laiks nuo laiko :D Ramino save, kad jų ten keturi, kad jei kas pamatytų, galvotų, kad jis vieno iš jų tėvas.

Žodžiu, nuo šiol reiks labai labai labai prižiūrėt savo mitybą. Nes su tokiu krauju galiu pakenkt ne tik sau (kas būtų ne taip baisu), bet savo mažajam sūneliui.. Vakar su vyru kalbėjom, kad nebeįsivaizduojam gyvenimo be jo. Nebeliktų tikslo. Šiandien vėl jį pamatysime monitoriuje. Gydytojas darys ultragarsą. Nelabai gerai, tačiau, turim būt tikri, kad svetimas kraujukas nepakenkė niekam..

Reziumė tokia, vakar praleidau puikią dieną apsupta meilės ir šilumos ne tik savo vyro, bet, savo nuostabai, ir personalo. Esu rami ir laiminga!

Beje, užvakar gavom vežimuką. Žinoma, vyrui reikėjo jį iškart surinkt ir treniruotis važinėjant po visus namus :D





pirmadienis, birželio 06, 2011

Chilas:)


Vakar visa dieną praleidome prie jūros. Taip gera. Tik dviese ir minia nepažįstamų. Kuo toliau, tuo sunkiau bendraut su draugais, panašu, kad jiems mūsų dabartinė sitaucija nelabai idomi.. Kiekviename gyvenimo etape natūraliai atkrenta draugai (jei juos taip galima vadint).

Pirmą kartą šiais metais maudžiausi jūroj. Tikiuosi Jokūbėliui patiko. Bent jau man labai patiko paplaukiot. Kūnas ilsisi. Nusprendėm su vyru kiekvieną rytą įšokt į baseiną. Kažkaip mes jo visiškai nenaudojam. Žiūrėsim, kaip gausis. Reiks pasiieškot internete pratimų neščioms vandenyje.

Šiandien dariausi kraujo tyrimą. Tikiuosi, hemoglobino reikalai bus geresni. Nes prieš kelis mėnesius buvo 7,5.. Sako mažokai...Nors jaučiuosi gerai.. Pasak gydytojų turečiau alpinėt. Norma suaugusiam žmogui - 12.. Tai jau laukiu nesulaukiu atsakymo, neužilgo turėtų būt....

Gavau rezultatus.. jie tikrai nedžiuginantys. Hemoglobinas dar labiau nukrito, iki 5.8. Taigi, guluos į ligoninę. Šiaip esu šoke, nes jaučiuosi tikrai gerai :( Liūdna..

penktadienis, birželio 03, 2011

Koralinis klubas

Nėštumo metu sakiau nevartosiu jokių papildų, vitaminų ir pan. Visi jie tokie cheminiai. Išgeri ir stovi visą dieną skrandy. Tačiau po pirmo kraujo tyrimo supratau, kad visgi jie man reikalingi. Nors tikrai daug valgau vaisių, daržovių, tačiau apie mėsą to negaliu pasakyt.. Jau iki nėštumo vartojau kai kuriuos preparatus. Tikrai pasitikiu Koralinio klubo produkcija. Aprašysiu kelis, ką dabar vartoju. Visų pirma -

  • KORALINIS VANDUO


Vanduo yra mūsų gyvybė. Jei turite problemų su oda, virškinimu, svoriu ir visu kitu, VISŲ PIRMA paskaičiuokite kiek ir kokio vandens išgeriate per dieną. Suaugęs žmogus turi išgerti apie 1.5 l per dieną. Nuostabūs filmai apie vandenį rusų kalba Filmas1 ir Filmas2. Daugiau info LT kalba čia
Kad vandenukas būtų tinkamo PH ir būtų prisotintas naudingų medžiagų REKOMENDUOJU Coral-Mine. Kaip gerti koralinį vandenuką rasite čia. Receptukas: Jei jaučiami peršalimo simptomai, reikia užsipilti miltuką 1 sikline karšto vandens ir po minutėlės išgerti. Karštumas turi būti toks, kad būtų įmanoma gerti. Po valandos galima procedurą pakartoti. Tikrai veikia!

Mane pradėjo kankinti kandidozė. Operatyviai pradėjau gerti  Pau D'arco ir juodajį riešutą.

  • PAU D'ARCO


Tai yra stebuklingas preparatas. Jei tik pradedat jausti peršalimo simtomus, anginas, grybelį ir tt ir tt. Skruzdžių medis – Pau D’Arco (Tabebuia beptophylla, T. impetiginosa) – auga Centrinėje bei Pietų Amerikoje. Apie šių augalų žievės padedamąsias savybes žinoma tūkstantmečius. Dar senovės inkai naudojo. Antibakterinį skruzdžių medžio žievės poveikį lemia Lapacholas – junginys,
kuris buvo išskirtas iš žievės ekstrakto dar 1882 m.; Sruzdžių medžio žievėmis padeda:

• Padeda palaikyti atmintį ir dėmesį;
• Padeda,kai organizmą žalingai veikia alkoholis ir rūkimas;
• Padeda,kai spuogota oda,kai senėja oda;
• Padeda,kai sutrinka riebalų apykaita;
• Padeda,kai sutrikę viduriai;
• Padeda,kai vargina įtampos galvos ir raumenų skausmai;
• Palaiko vyro ir moters lytinę funkciją;
• Palaiko akių kraujotaką ir regėjimo funkciją;
• Palaiko galvos smegenų,centrinę ir periferinę kraujotaką;
• Palaiko hemoglobino kiekį kraujuje;
• Palaiko imuninę sistemą,peršalus,organizmą išorinei aplinkai ;
• Palaiko ištvermę ir darbingumą,nervų sistemos funkciją;
• Palaiko organizmo atsparumą išorinei aplinkai,tonusą;
• Palaiko sąnario kremzlės ,sausgyslių ir raiščių kraujotaką,raumenų funkciją;
• Palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos funkciją;
• Palaiko šlapimo pūslės ir šlapimo takų funkciją;
• Palaiko tulžies pūslės funkciją;
• Palaiko medžiagų apykaitą ir žarnyno funkciją,kai vartojami antibiotikai;

Ir kaip manote, man tikrai žymiai geriau ir nereikia naudoti jokių cheminių žvakučių. 

  • JUODASIS RIEŠUTAS

  
 Juoduosiuose riešutmedžiuose gausu vitaminų, mineralų, aminorūgščių, todėl jie ypač vertingi. Vitamino C juose 8 kartus daugiau negu juoduosiuose serbentuose, 50 kartų – negu citrusiniuose vaisiuose, dėl to jie – puikus antioksidantas. Juodųjų riešutmedžių lapuose yra daug linoleno rūgšties,
Juodieji riešutmedžiai padeda,kai :

• padeda palaikyti lygią ir elastingą odą;
• palaiko kepenų funkciją vartojant cheminius vaistus,alkoholį ir veikiant virusams bei toksinams;
• palaiko kepenų it virškinimo organų funkciją;;
• palaiko nervų sistemos funkciją;
• palaiko organizmo atsparumą išorinei aplinkai;
• palaiko organizmui tonusą;
• palaiko sąnarių,raisčių ir sausgyslių kraujotaką;
• palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos funkciją;
• palaiko žarnyno funkciją,kai vartojami antibiotikai;
• palaiko cholesterolio kiekio balansą kraujyje.
• papildo organizmą vitaminais;
• padeda helmintozei.

Ir ką jūs manote, mano problema beveik išsisprendė... 

  • OMEGA 3/60

Omega 3/ 60 – kompleksas, turintis 60 proc. nepakeičiamų ω-3 ir ω-6 polinesočiųjų riebiųjų rūgščių. Žmogaus organizmas negali sintezuoti jų pats ir turi gauti šių rūgščių kartu su valgiu arba maisto papildų pavidalu. Produkte taip pat yra kitokių sočiųjų ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių.


Omega 3 / 60 pranašumai:

• stimuliuoja smegenų vystymąsi ir darbą;
• turi profilaktinį ir gydomąjį poveikį širdies bei kraujagyslių sistemai;
• padeda sergant ateroskleroze, Alzheimerio liga, hipertonija, cukriniu diabetu, reumatu bei podagra;
• sėkmingai taikomas gydant odos ligas, tokias kaip psoriazė, egzema, alerginis dermatitas ir kt.

Polinesočiųjų riebiųjų rūgščių savybės:Polinesočiosios riebiosios rūgštys gaunamos iš skumbrių, sardinių bei ančiuvių, kurie veisiasi šaltuose jūrų vandenyse prie Skandinavijos. Omega 3/ 60 gamybai buvo sukurta speciali technologija išgauti ω-3 ir ω-6 riebiąsias rūgštis, atskiriant kitas riebiąsias rūgštis ir cholesteriną.
Nesočiosios riebiosios rūgštys yra ląstelių membranų pagrindas, jos užtikrina membranų elastingumą bei reikiamą laidumą; reguliuoja medžiagų patekimą į ląstelę bei nepraleidžia svetimkūnių organizmų ir jų junginių; veikia visus ląstelėse vykstančius procesus, nes yra vienos iš svarbiausių gamtoje aukštą energetiką turinčių molekulių.
ω-3 nesočiosioms riebiosioms rūgštims priklauso cervoninė, timnodoninė, klupanodoninė, ∝-linoleno ir eikozapentano rūgštys. Dėl šių rūgščių poveikio cholesterinas greitai virsta tulžies rūgštimis ir pašalinamos iš organizmo. Stiprina kraujagyslių sieneles, daro jas elastingesnes ir mažina atrosklerozės tikimybę.

Dalyvauja vitaminų B1, B6, cholino mainuose, gerina nervų impulsų laidumą į centrinę bei periferines nervų sistemas. Per parą reikia iki 1-2 g.
Linolo, arachidono ir γ-linoleno rūgštys priklauso ω-6 nesočiosioms riebiosioms rūgštims, stiprinančioms ląstelių membranų struktūrą. Arachidono ir α-linoleno rūgštys taip pat dalyvauja prostaglandinų sintezėje. Nepakeičiamos nesočiosios riebiosios rūgštys (linoleno, linolo, arachidono) taip pat vadinamos vitaminu F.Daugiausia jų yra augalinės kilmės aliejuose – migdolų, miško riešutų, sojų, saulėgrąžų, sezamų, alyvų, kanolose, vaistinių agurkų, linų, garstyčių, moliūgų ir raktažolių sėklų.



- Šiek tiek apie kompaniją. Iš kitų kompanijų RBC išsiskiria tuo, kad intensyviai tyrinėja ir naudoja nanotechnologijų teikiamas galimybes. Šios technologijos žymiai pagerina maisto medžiagų pasisavinimo galimybes ir tuo pačiu maisto papildų efektyvumą.
Kompanijos gaminamuose naujos kartos maisto papilduose naudojama revoliucinė nanoklasterių sistema (NanoCluster), kuri leidžia iš esmės pagerinti maisto papildų savybes. Nanoklasteriai tai specialiai sukurti 100.000 kartų mažesni už smėlio grūdelį dariniai, kurie padeda maisto medžiagoms patekti į ląstelę, tokiu būdu pagerina maisto papildų įsisavinimą. RBC su nanotechnologijų pagalba gaminami maisto papildai turi prekinį ženklą NanoCeuticals.
Visų produktų katalogą rasite čia.

26 savaitė

Na štai, ir pradėjom 26 savaitėlę. Mano mažylis sveria (labai skirtingai internete) nuo 760 g iki 850 g ir yra kaip ilgavaisis agurkėlis :) Taip pat jo akytės pagaliau atsimerkė. Jei bus į vyrą, tai turės begalo ilgas blakstienas. Kiekviena mergiotė pavydės. Iki gimimo visų vaikų akytės mėlynos spalvos. Kaip miela, mano agurkėlis :) Nuo šiol pradės labai intesyviai vystytis jo smegenis, ta proga pradęjau gert Omega 3 preparatą. Visą naktį jis muistėsi, sukaliojosi, vartėsi. Tik kad pilvas žiauriai kietas buvo. Tikrai jaučiasi, kad mažiukas labai išaugo, nes jau jaučiu judesiukus ir šonuose, ir prie šonkaulių ir pilvukas jau toks labai neštukiškas :) Džiugina mane visa tai.

Vakar užvažiavome į labai fainą parduotuvę vaikiškų lovelių. lovelės nepatiko, bet radau nerealią vaikų drabužėlių firmą Naturapura. Visiem drabužėliam, žaisliukam nuolaidos. Tokie mieli, tokie minkštučiai.



Tik kažkaip dar drabužėlių nenoriu pirkt. Noriu iš pradžių pasidaryt sąrašiuką, kad neprisipirkt, ko nereikia. Dar iškilo klausimas, kokio dydžio drabužėlius pirkt naujagimiui. Nes yra skirtingi - 2.6 kg, 3.6 kg... Kaip žinot... Ar prieš pat pabaigą ultragarso metu pasako, koks jo svoris maždaug..
Pažįstama gimdė rugsėjo mėnesį Kipre, tai sake pirko tik bodžiukus trumpom rankovėm. Nes dar tikrai karšta, apie 40.... Vaikui nelabai ir temperatūra skirsis po gimimo..

Kelias dienas kažkaip su vyru nesusišnekam.. Ir nežinau, ar man hormonai, ar jam. Bet manau, kad abiem. Suprantu ir jį, ir jam nelengva. Visi šitie pokyčiai, plius prisidėjo darbų namie. Bet visgi prioritetas mūsų yra Jokūbiukas. Dėl jo turime stengtis kuo geriau sutarti..


trečiadienis, birželio 01, 2011

Motinystė Kipras - Maternity Leave Cyprus


Šis straipsnis skirtas moterim, kurios laukiasi, gimdys ir augins vaikutį Kipre.

Ginekologė

Tik pastojus, pradėjau ieškoti geros ginekologės. Ieškojau per forumus bei pažįstamas. Radau tikrai labai fainą ginekologę, kurią tikrai rekomenduoju Androula Zoppu. Nr. 99565231. Dirba netoli Makarios Debenhams. Pas ją ne tik konsultuojuos, bet ir lankau jogą. Ji pati ją ir veda. Taigi, labai puikiai susibendravome jau dabar. Didžiulis pliusas, kad ji dalyvauja viso gimdymo metu kaip akušerė. Taip pat pas ją daromi kraujo, genetiniai tyrimai, dalyvauja darant ultragarsą. Po gimdymo veda žindymo pamokas.

Nėštumo eiga

Taigi nuo pradžių. Kreipiausi į ją berods aštuonių savaičių.Vizitas apie EUR60 jei neklystu (kol kas vaikštau maždaug kas tris savaites) Apžiūrėjo, patvirtino nėštumą, paėmė tepinėlį, šlapimą, pasvėrė, pamatavo spaudimą ir davė begalo daug informacijos, kaip maitintis, sportuot ir panašiai. Sedėjome su vyru abu išsigandę ir valgėm visą info.
Kiekvieno vizito metu ji pamatuoja spaudimą, patikrina vaikelio širdelę, pasveria, pamatuoja pilvą, patikrina šlapimą.

Po kelių savaičių dariausi kraujo tyrimus. Kraujo kokybė ir genetiniai. Dvylikos savaičių ėjome daryti pirmojo ultragarso. Ginekologė pati jo nedaro, reikia važiuot į kliniką. Kaina buvo EUR140. Taip pat davė atsakymus ir dėl genetinių tyrimų. Nes juos kažkaip žiūri kartu kraujas+ultragarsas.

Antras ultragarsas buvo dvidešimtą savaitę. Jo metu sužinojome lytį. Šį kartą jau kainavo daugiau - EUR180.
Trečias ultragarsas bus 32 savaičių toje klinikoje, kurioje gimdysiu. Taigi susipažinsiu ir su gydytoju, kuris priims gimdymą.

Kol kas tiek apie konsultacijas ir ginę. Dabar apie pašalpas.

Išmokos ir pašalpos

Į šią pašalpą galima pretenduoti jau po vaikelio gimimo. Forma taip pat pildoma soc draudimo įstaigoj. Gimimo liudijimas būtinas. Daugiau informacijos rasite čia. Moteris, kuri dirba (ar dirbo) Kipre ir mokėjo socialinio draudimo įmokas turi teisę į motinystės išmokas ir pašalpas.  Kipras dar neturi tėvystės atostogų išmokų. Moteris turi teisę į 18 savaičių mokamų motinystės atostogų, mokama kas mėnesį keturis mėnesius. Reikia kreiptis į soc draudimą savo mieste ir užpildyti formą. Ši forma turi būti pasirašyta pareiškėjo,  darbdavio ir gydytojo.Formą galima atsisiųsti iš soc draudimo puslapio: Spauskite čia (graikų). Daugiau informacijos, kaip pildyti šią formą anglų kalba: Spauskite čia .  Daugiau info apie apskaičiavimą, terminus čia.

Pašalpa gimus vaikeliui


Taip pat valstybė moka išmokas vaikui kartą į metus. Kol kas dar neradau formų, bet kai ten pakliūsiu ir visko išsiklausinėsiu, būtinai atnaujinsiu blogą.

Kai pati  pradėsiu pildyti formas, aprašysiu viską išsamiau.


Tesinys.  Paraiska del maternity padaviau liepos 15, sian yra lapkricio 28 diena, ir jie dar man nieko nepervde. Viskas procese! Kipras :)....

Organiška kosmetika

Rekomenduoju kelis organiškos kosmetikos tinklalapius, iš kurių jau šį tą pirkau ir esu labai patenkinta!




Materia aromatica. Tinklalapyje yra ir receptukų pasigamint kremukus pačioms.



Ir dar vienas Akoma skin care ir net yra lietuviškas Akoma skin care LT