trečiadienis, lapkričio 30, 2011

Kudikio kraitelis ir tau butini daiktai






Besiruosiant motinystei nebuvau nusiteikus prisipirkti nereikalingu daiktu. Todel tikrai daug skaitinejau, konsultavausi, ko reikia ir ko tikrai ne.

Iranga vaikui:

1. Turbut vienas is svarbiausiu pirkiniu - vezimas. Siuo klausimu domejosi mano vyras ir nusprende (as patvirtinau) vezimuka Bogaboo Cameleon http://www.bugaboo.com/learn/bugaboo-cameleon?name=bugaboo-cameleon. Esu begalo patenkinta!!! Tikrai labai rekomenduoju. Manevringas, lengvas, lengvai susideda (tik bagazines reikia erdvesnes), patogu nuvaziuot nuo bordiuru, vaziuot smeliu, nelygia danga (nes turi keliu poziciju amortizatorius)
2. Masinine kedute. Ji butina ir pg keliu eismo taisykles. Mes isigijome MaxiCosi. Nepamirskite adapteriu, kurie tvirtinasi ant vezimo. Tuometkedute naudojate su vezimo ratais. Galvojau, kad nereikalingas daiktas, bet labai patogu. Ypac kai vaikas uzmiega masinoj. NOrs vaika su kedute iskelt ne mano jegom...
3. Lovyte. Vaikas miega su manim. Taigi ji absoliuciai dabar nereikalinga. Ir manau iki kokiu metu nebus reikalinga. Isigijome Stokke. Labai grazi, ypac iki 3 menesiu, apavli, mazyte. Bet, tai tik grozis :)
4. Vystymo stalas. Man tikrai reikalingas, neturiu laisvu pavirsiu, tokiu kaip skalbimo masina ir pan.
5. Nesiokle. Tik dabar pradedam ja naudot. Kol vaikelis maziukas, nesunku ir be jokiu nesiokliu:) Isigijome Ergobaby. Kokonas kudykiam nelabai patogus..Jei norit nesiotis kudykeli, tada labiau tinka slingas.
6. Sitter'is Baby Bjorn. Nepakeiciamas daiktas. Ir vaikutis ten gali praleisti neribota laika, nekenkia stuburiukui. Labai naudojam! Nors pradejom kazkur nuo pirmo menesio.
Kiti daiktai:
7. Drabuzeliai. Pirkau labai mazai, bet ir tai liko nenesiotu daiktu. Praktiskai 1-2 men nesiojo tik bodziukus. Uzteko poros visiskai uzdaru ir kokiu 6 trumpom rankovem. Poto dapirkau 6 ilgom rankovem, plikom kojom. Po 2 men (kadangi atsalo) jau pradejo nesiot ir visokias kelnytes, dzinsiukus. Man patinka vaika puost, rengt kaip suaugusi. Labai patogu kombinezonai, ypac namie. Zinoma, as gimdziau vasara, prie 40 laipsniu silumos, tai del drabuziu lietuvaitem galiu but prasta patareja.
8. Keli ranksluosciai dideli, keli mazi.
9. Palos. Turiu apie desimt.
10. Vadinama klijonke. Gerai turet kokias penkias. Patogu ir vienkartiniai patiesalai. Ypac jei vazinejat su vaiku ir pervystyt reikia viesoj vietoj.
11. Sauskelnes. Pora poku pries gimima, kad butu ramu (nors Kipre pridovanojo dar klinikoj reklamscikai gal penkis pokus, taip jie ir tebestovi). Labai rekomenduociau joponiskas Goon, Merries, Moony! Bet nesu tikra, kad LT yra.
12. Dekiai. Vienas siltesnis, kitas lengvesnis.
13. Pora kaldru. Turiu viena siltesne, kita plonesne. Nors pradejau naudot irgi neseniai.
14. Pora komplektu i lovyte (jei ja naudosit). Man ju nereikia :) Tik kaldrytem apvilkt. Ir i vezima.
15. Skystis bambytes pavalymui. Reikalingas.
16. Dezinfekuojantis rankas skystis.
17. Vonele.Reikalinga zinoma
18. Termomentras :) Reikalingas :)
19. Pora kepuryciu. Nenaudojau
20. Pirstinytes. Nenaudojau.
21. Kojines. Nusipirkau rinkini is 6 berods. Ta pati iki dabar naudoju. Plius labai pravercia vilnones kojines.
22. Keli buteliukai (jei prireiks). Man prireike, kai atsisiurbinejau pienuka pirmosiomis dienomis.
23. Pompyte nosytei :) Butina.
24. Meskiukas:) Nereikalingas. Geriausias kudykio zaislas mama ir jos papas :) Isvis zaislai nereikalingi pirmais menesiais. Jei uzsiemi su vaiku, ju ir ateity reiks minimaliai.

25. Sauskelniu tepaliukas. Rekomenduoju Nappy Cream - nenuvyle.

TAU:

26. Pieno atsiurbejas. Norejau nepirkt, bet vyras ikalbejo ir labai teisingai. Be jo buciau zuvus pirmasias dienas po pieno atkeliavimo. Pirkau rankini. Ir rekomenduoju. Nes automatinis per daug skausmingas...
27. Pradziai kelios liemeneles skirtos maitinti.
28. Tepaliukas krutinei (jei butu problem atejus pienukui).
29. Iklotu pokas, skirtu po gimdymo ir pokas paprastu naktiniu. 

30. Gimnastikos kamuolys.

Issisemiau :D Nebeprisimenu daugiau. Papildykit, as dar prisiminsiu, ka pirkom. 

Tiesa, pirkom visokias dekoracijas i kambari, bet tai jau nera pirmo butinumo daiktai.

1 komentaras:

  1. Labai naudingas sąrašas. Ruošiu kraitelį po truputį, tai daugelį dalykų tikrai būčiau pamiršusi...

    AtsakytiPanaikinti