trečiadienis, lapkričio 30, 2011

Kudikio kraitelis ir tau butini daiktai






Besiruosiant motinystei nebuvau nusiteikus prisipirkti nereikalingu daiktu. Todel tikrai daug skaitinejau, konsultavausi, ko reikia ir ko tikrai ne.

Iranga vaikui:

1. Turbut vienas is svarbiausiu pirkiniu - vezimas. Siuo klausimu domejosi mano vyras ir nusprende (as patvirtinau) vezimuka Bogaboo Cameleon http://www.bugaboo.com/learn/bugaboo-cameleon?name=bugaboo-cameleon. Esu begalo patenkinta!!! Tikrai labai rekomenduoju. Manevringas, lengvas, lengvai susideda (tik bagazines reikia erdvesnes), patogu nuvaziuot nuo bordiuru, vaziuot smeliu, nelygia danga (nes turi keliu poziciju amortizatorius)
2. Masinine kedute. Ji butina ir pg keliu eismo taisykles. Mes isigijome MaxiCosi. Nepamirskite adapteriu, kurie tvirtinasi ant vezimo. Tuometkedute naudojate su vezimo ratais. Galvojau, kad nereikalingas daiktas, bet labai patogu. Ypac kai vaikas uzmiega masinoj. NOrs vaika su kedute iskelt ne mano jegom...
3. Lovyte. Vaikas miega su manim. Taigi ji absoliuciai dabar nereikalinga. Ir manau iki kokiu metu nebus reikalinga. Isigijome Stokke. Labai grazi, ypac iki 3 menesiu, apavli, mazyte. Bet, tai tik grozis :)
4. Vystymo stalas. Man tikrai reikalingas, neturiu laisvu pavirsiu, tokiu kaip skalbimo masina ir pan.
5. Nesiokle. Tik dabar pradedam ja naudot. Kol vaikelis maziukas, nesunku ir be jokiu nesiokliu:) Isigijome Ergobaby. Kokonas kudykiam nelabai patogus..Jei norit nesiotis kudykeli, tada labiau tinka slingas.
6. Sitter'is Baby Bjorn. Nepakeiciamas daiktas. Ir vaikutis ten gali praleisti neribota laika, nekenkia stuburiukui. Labai naudojam! Nors pradejom kazkur nuo pirmo menesio.
Kiti daiktai:
7. Drabuzeliai. Pirkau labai mazai, bet ir tai liko nenesiotu daiktu. Praktiskai 1-2 men nesiojo tik bodziukus. Uzteko poros visiskai uzdaru ir kokiu 6 trumpom rankovem. Poto dapirkau 6 ilgom rankovem, plikom kojom. Po 2 men (kadangi atsalo) jau pradejo nesiot ir visokias kelnytes, dzinsiukus. Man patinka vaika puost, rengt kaip suaugusi. Labai patogu kombinezonai, ypac namie. Zinoma, as gimdziau vasara, prie 40 laipsniu silumos, tai del drabuziu lietuvaitem galiu but prasta patareja.
8. Keli ranksluosciai dideli, keli mazi.
9. Palos. Turiu apie desimt.
10. Vadinama klijonke. Gerai turet kokias penkias. Patogu ir vienkartiniai patiesalai. Ypac jei vazinejat su vaiku ir pervystyt reikia viesoj vietoj.
11. Sauskelnes. Pora poku pries gimima, kad butu ramu (nors Kipre pridovanojo dar klinikoj reklamscikai gal penkis pokus, taip jie ir tebestovi). Labai rekomenduociau joponiskas Goon, Merries, Moony! Bet nesu tikra, kad LT yra.
12. Dekiai. Vienas siltesnis, kitas lengvesnis.
13. Pora kaldru. Turiu viena siltesne, kita plonesne. Nors pradejau naudot irgi neseniai.
14. Pora komplektu i lovyte (jei ja naudosit). Man ju nereikia :) Tik kaldrytem apvilkt. Ir i vezima.
15. Skystis bambytes pavalymui. Reikalingas.
16. Dezinfekuojantis rankas skystis.
17. Vonele.Reikalinga zinoma
18. Termomentras :) Reikalingas :)
19. Pora kepuryciu. Nenaudojau
20. Pirstinytes. Nenaudojau.
21. Kojines. Nusipirkau rinkini is 6 berods. Ta pati iki dabar naudoju. Plius labai pravercia vilnones kojines.
22. Keli buteliukai (jei prireiks). Man prireike, kai atsisiurbinejau pienuka pirmosiomis dienomis.
23. Pompyte nosytei :) Butina.
24. Meskiukas:) Nereikalingas. Geriausias kudykio zaislas mama ir jos papas :) Isvis zaislai nereikalingi pirmais menesiais. Jei uzsiemi su vaiku, ju ir ateity reiks minimaliai.

25. Sauskelniu tepaliukas. Rekomenduoju Nappy Cream - nenuvyle.

TAU:

26. Pieno atsiurbejas. Norejau nepirkt, bet vyras ikalbejo ir labai teisingai. Be jo buciau zuvus pirmasias dienas po pieno atkeliavimo. Pirkau rankini. Ir rekomenduoju. Nes automatinis per daug skausmingas...
27. Pradziai kelios liemeneles skirtos maitinti.
28. Tepaliukas krutinei (jei butu problem atejus pienukui).
29. Iklotu pokas, skirtu po gimdymo ir pokas paprastu naktiniu. 

30. Gimnastikos kamuolys.

Issisemiau :D Nebeprisimenu daugiau. Papildykit, as dar prisiminsiu, ka pirkom. 

Tiesa, pirkom visokias dekoracijas i kambari, bet tai jau nera pirmo butinumo daiktai.

pirmadienis, lapkričio 28, 2011

Vakarui

Vaiko premija Kipras - Child Benefit Cyprus



Zodziu Kipre dar ir vaikelis iki 18 metu, viena karta i metus gruodi gauna premija (apie 380EUR)

I Social insurance reikia pristatyti:

Vaiko gimimo liudijima
Yellow slip'a
Santuokos liudijima
Popieriu is muhtar

Muhtar ar muftar tai kaip suprantu seniunas. Jis apsilanko jusu namuose ir isduoda dokumenta su adresu, vaikelio, tevu duomenimis.

Daugiau info CIA, CIA! Forma yra deja tik graiku kalba.

Zindymas

Esu absoliuti zindymo salininke. Nestumo metu ir jau gimus JZJ man net nekilo abejoniu zindyt ar ne? Aciu Viktorijai uz jos nuostabia dovana zindymo eksperto VITKAUSKO knyga Kudikio zindymas nepakeiciamas kaip motinos meile! Jis tik uztvirtino mano mintis ir pojucius. Nesikartosiu, kad motinos pienas yra idealus maistas. As kaip ta pradedancioji vegetare, kurie pyksta ir kovoja su meseedzias, dabar pykstu ant visu motinu, kurios drista pareiks - "Neuztenka pieno!", "Negaliu maitint, nes neturiu pieno!"..................... Pykstu! Labai pykstu del neismanymo. Del nezinojimo! O labiausiai, del nesiklausymo savo instinktu ir sirdies!

Zindau pleze


Turiu drauge. Susigincijom sestadieni. Ji vargse neturi pieno, primaitina misiniais. O pienuko vis mazeja ir mazeja... Ir nezino del ko. Juk ir valgo sociai! Ir issimiega! (primaitintas vaikelis (3 menesiu) juk saunuolis, miega visa nakti!). Is pradziu bandziau jai paaiskinti.. Bet........ bergzdzia!!!!Myliu, gerbiu drasias mamytes - Viktorija, Simute, Kriste - jus saunuoles! Akivaizdziai moterim truksta ziniu. Padekim joms! Misineliu gamintojai daro viska, kad PEDIATRAI paklaustu "ar uztenka pienuko? Jus tikra? Jei ne, formules pavadinimas ant recepto".

Homemade dovanos + sausainiai

Siais metais jokiu gatavu Kalediniu dovanu! Noriu viska daryt pati... Idet maksimaliai meiles ir silumos. Dalinkites idejom! Man kol kas atejo i galva kepti skanestai, padazas ir uogiene :)


Sausainiai:

100 gr. rudo cukraus
150 gr. sviesto
1-2 kiausiniai
400-500 gr. dribsniu su kuo tik norit (razinos, saulegrazos, moliugu seklos, selenos, kokosas ir tt)

Istrinti cukru su sviestu (pastovejusiu kambario temp), kiausiniai, visa kita. Kepti 15-20 min. 180 laipsniu ikaitintoj orkaitej. Gaunasi viena skarda. Rekomenduoju iskart daryt dviguba porcija, nes susivalgo moment! :):):)
+
Grazus ipakavimas = dziugi skani dovanele :)

Popiete

Keliom savaitem buvo atvyke uosviai. Nuostabiai praleidom laika. Viena popiete buvo ypatingai maloni, silta, jauki...








Vieneri metai



Mane visiskai uzvaldzius Kaledine nuotaika! Egle stovi jau savaite! Namuose kvepia mandarinais ir nonstop kepamais sausainiais! Gera, jauku, silta....Namai.. Jokubas. Vyras. As laiminga!

Siandien JZJ jau trys menesiai.. Ir daug ir mazai! 6.1kg, 61 cm. Mano isauge bicepsai ir gelbejimosi ratas :D Kiekviena diena vis stipresnis rysys su JZJ. Sestadienio vakara pirma karta maudemes kartu vonioje. Jetau, kaip buvo smagu! Poto sugulem visi trys, gerem kapucino decaf su milziniska puta ir zinoma, su sausainiais :) Visi nuluzom Juozo lovoj. Rytai dar nuostabesni! Vaiko sypsena, pasisnekuciavaimai prie pusryciu su Juozu.. Rytine saule ir atsigaunanti kalnu zaluma pro langa..

Kiekviena diena nauji atradimai! Vis daugiau sypsenu! Tai apsiverte ant sono, tai paeme i rankyte zaisla! Viskas fiksuojama. Viskas filmuojama ir fotografuojama. Siunciama i LT ir is ten pareina rezonansine meile ir siluma.

Tiek energijos, atrodo, galiu kanlus nuverst! Tiek minciu, tiek noru! Ko labiausiai gaila, tai lekiancio laiko. Jau metu galas! Jauciu, kad tai ir mano gyvenimo ciklo galas/pradzia. Jaudinuos, jauciu dar dargiau pasikeitimu. Teigiamu pasikeitimu..

Lygiai pries metus mano vyras grizo is komandirovkes. Nuejome pavakarieniauti i nerealiai jaukia kavinuke senamiesty pavadinimu Dino Art cafe. Puikiai pamenu, ka valgeme.. Raudonas vynas.. Rami muzikike:) Ta nakti siela ir nusprende ateiti... Aciu tau uz tai!:* Sian as svenciu metines.. Metines brandos, stabilumo, ramybes.. Akys pilnos laimes asaru..




ketvirtadienis, lapkričio 03, 2011

Faktas



Namu be dumu nebuna... Vakar supykau ant savo vyro. Truksta man pastaruoju metu jo energijos, grazaus zodzio, sypsnio.. Jega mylimas nebusi ir savo pykciu nieko nepakeisiu. Vakar vakare akis uzkibo uz Donato Janickio paskaitu ciklo Vyro ir moters bendravimo psichologija seimoje. Cia! 

Besiklausant nurimau... Kuriam seima, kad myletume, augintume kartu vaikus.. O svarbiausia - kovai su savo egoizmu.. Tik kartais tai sunku daryt..Bet buna lyg kipsas sedi salia ir provokuoja tave paburbet. Jei atsako atgal, dar daugiau paburbet! Pasaka begalo. Auksine mintis - seima - tai akvariumas. Bloga emocija, zodis nedingsta. Paliecia visus seimos narius. Ypac pacius pazeidziamiausius. Sukurus seima tu vyra isileidai i savo vidu, bumbedamas tik izeidineji vyra savo viduje. Taip kenki tik sau. Taip pat ir su vyrais. Jie pyksta ant moters savo viduje..O kai pyktis igauna rezonansa... Ojojoj, vaikyti, laikykis..

Linkiu laimes visiem! :)



trečiadienis, lapkričio 02, 2011

Toms, kurioms patinka S.J. Parker

Neseniai ziurejau filma. Is tiesu absoliuciai nieko ypatinga apie mama-karjeriste. Taip atrodo, kad Parker ir Brosmanui reikejo darbo, tai ir nufilmavo filma. Bet tarkim ruosiant vakariene viena akim paziuret visai smagu :)


O vat sitas filmukas visai suzavejo.

Tiesiog

Penktadieni atsventem musu dziaugsmo du menesius... Atsibudo su sypsena besiremiancia i savo jau pripildytus skruostus, taciau i vakara nuotaika pagedo. Vel pilvukas.. Jei ne jis butu taip lengva dziaugtis vienas kitu.



Vis ziuriu i savo vaika ir klausiu jo is kokios jis planetos.. Jis mislingai nusisypso ir nusuka akeles. Tikiu, kad puikiai supranta, apie ka as kalbu. Juk dar prisimena..

Visai neuzilgo ir metu galas. Seimyniskiausia metu svente Kaledos. Sian paryciais negaledama uzmigt susirasiau mintyse artimu sirdziai zmoniu sarasa, ka noriu pradziugint. Kiekvienais metais per Kaledas susirinkdavome visa seimyna pas mociute. Tai turbut musu seimos vienintele rimta tradicija. Negalvokit, toli iki mociutes vaziuot nereikia. Mano mociute tikra miescionka vilniete. Visada jauku grazu silta. Aguonu pienas ir spanguoliu kisielius. Siais metais svesime Kaledas jau trise. Ir tik trise... Kaip susikurt jas stebuklingas ir ypatingas...

Daug mastau apie tradicijas. Kokiu jau mes laikomes ir kokias reiktu kurtis... Viena is nauju tradiciju su vyru sestadienio ar sekmadienio vakarais maisyt duona... Kitas rytas visas prisotintas silumos ir kepiniu kvapo..


Visada man balta pavyda kelia seimos, kurios turi bendrus ritualus-tradicijas. Kad ir paprasiciausias savaitgalio pietus. Visi susirenka, bendrauja, dalinasi mintim... Kazkaip to pas mus niekad nebuvo. Vis nebuvo laiko.. Vis kazkur visi skuba lekia. Kas ilindes i telefona, kas i kompa, kas siaip savyje. Kartais stebiu kaip su vyru bendraujam vakarais -  jis telefone gyvena ir as neatsilieku.. Tai koki bloga perskaitau, tai straipsni, tai dar ka randu. Taip atsisveikinam, palinkim saldziu sapnu ir miegot. Ne taip viska isivaizduoju.. Viskas turi bur ypatinga. Kiekviena sekunde praleidziama su seima.. Juk jos taip greit bega. Noriu kokybisko laiko...

Griztant prie tradiciju. Savaitgaliai geriama kava terasoj.. Juk tai smulkmena, bet maloni. Tradicijos mums suteikia saugumo ir tam tikro identiskumo. Kaip idomiai musu senoliai svesdavo Kaledas. Tiek ritualu. Viskas taip sventa. Kaip visa tai sugrazinti i musu namus? Kodel kartais pritruksta noro? Kodel mus lyg samoningas kazkas tolina nuo tikruju vertybiu ir Dievo..

Guliu lovoj prie savo stebuklo ir stebiu kaip vejas kedena smilgas.. Mislingos mintys.. Matyt ir pas mus ruduo neuzkalnu..