antradienis, spalio 18, 2011

Kaip as saldinuos gyvenima



Kadangi su mazyliu negaliu, o ir nebenoriu valgyt visokiu tortu, saldainiu, sokoladu ir panasiai, nes ji alergizuoja,o ir siaip chemija ne i nauda ir man, vis mastau kaip saldintis gyvenima. Nerealus ir senas receptas, kuri mano mamyte atsiveze is Rygos vadinasi DEBIS MANA. Kaip suprantu, tai dangiskoji mana. Siaip tai yra elementarus pudingas, elementariai paruosiamas.

Zodziu, imu pokeli saldytu spanguoliu (berods ten 500 gr), jas sutrinu. (Zinoma, idealu naturalios panguolius sultis) Viena sauksta trintu spanguoliu idedu i puoda, kur uzvire mazdaug dvi stiklines vandens. I verdanti vandeni dedu mazdaug 8-10 saukstus manu kruopu su rudu cukrumi. Cukraus pagal skoni, zinoma, neverta piknaudziaut. . Kose turi gautis tokia pakankamai tvirta. Gatava kose maisau su spanguolem, dar dedu cukraus, jei reikia, nuolat ragauju. Viska reikia gerai isplakt iki ruzavos  lyg puta mases (atrodo kaip chemijos prifarsiruotos:) !  Istatau i saldytuva, kad atvestu ir sustingtu. Pabadykit, nerealiai skanu, paprasta ir sveika.

Kitas saldintas variantas. Perku naturalu jogurta, be jokiu skoniu ir priedu. Ji maisau su uogiene. Zinoma, uogiene verduosi pati. Pats elementariausias - obuoliene. Supjausciau kazkur 18 obuoliu, rudo cukraus ir verdu. As ruosiu jos nedaug, kazkur menesiui. Kai baigiasi, darausi nauja :) Skanu sviezia, o ne is sesiu menesiu sloiko :D Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą