penktadienis, spalio 28, 2011

Du menesiai!!! Valio

Siandien du menesiai, kai musu vaikiukas is dangaus prisijunge prie musu seimos:) Jau gavo dovanu miliona buciniu!!! Ir dar laukia vaisiu tortas;)

ketvirtadienis, spalio 27, 2011

Carpe diem!!!

Sian stovedama duse supratau, kad vaikas mane ismoke esminio gyvenimo dalyko- daryt cia ir dabar! Nieko neatidedinet, nes akivaizdu, to gali veliau ir nepadaryt.. Zinoma, kalbu apie ivairius namu reikalus, taciau tikiuosi, kad si savybe lydes mane ir toliau. Reikia i dusa? Varyk,kai yra laisva sekunde. Nori valgyt?? Neatideliok,nes vaikui pvz prades skaudet pilva ir nevalgysi dar dvi paras:D
Pamenu, kiek daug buvo situaciju,kai atidejau tarkim pirkinio pirkima,nes prisizadejau, tai padaryt griztant. Nepastebejote, kad dazniausiai griztate kitu keliu.... Tai miniatiura rimtos gyvenimiskos situacijos..
Viena karta su vyru atostogavome ir vaziuojant link viesbucio pravaziuodinejom nuostabu kalna kaip tik saulei leidziantis! Sakau Juozai,sustojam paziuret saulelydzio! Jis: mazute,tai griztant paziuresim!!!
Reziume: dziaugtis cia ir dabar,daryt cia ir dabar, tiesiog CIA IR DABAR! Geros dienos!

Ps.kepiau sausainius cia ir dabar, nelabai gavos :D bet ziauriai skanus,reiks pakartot! Tuomet pasidalinsiu ir receptu;)

trečiadienis, spalio 26, 2011

Sian ryte,kol JZJ miegojo,ziurinejau naujaji Viktorijos blog'a. Tikrai puiki pradzia http://browzzzing.blogspot.com/ !!! Kiek kuribingu zmoniu pasaulyje! Kiek ideju,kiek spalvu,kiek vaizdu!!! Viskas taip jauku ir silta. Kyla didelis didelis noras ir savo namuose susikurt kiek galima tos silumos ir namiskumo. Man patinka musu namai, bet man kazko vis pritruksta,tai siltu kojiniu, tai kvapu, tai ... Norisi vaikuciui, vyrui ir sau sukurti spalvinga ir saugia aplinka... Pradesiu nuo geliu netikeciausiose vietose:)))

Musu jura 26/10/2011

Dalinuosi nesibaigiancia vasara...




Mazosios atostogos

Visada megau savaitgalius (kas ju nemegsta,..), bet dabar juos tiesiog dievinu! Per sias mazasias atostogas galiu vel pasijausti moterim,ty nusilakuot nagus,nueit i dusa,isgert kavos:) aciu vyrui! Jis visiskai perima seimos vaira!!! Be priekaistu ar niurzgaliojimu! Mes net galime ramiai visi trys isvaziuot kur pietu:) valio! Smulkmenos,kuriu anksciau nepastebedavau,dabar taip vertinu,. Atrodo,lyg tik dabar pradejau suprast,ka reiskia dziaugtis gyvenimu ir ka reiskia gyvent!!!
Ruosiames su JZJ prie juros! Ji kiekviena karta primena,kokioj nuostabioj saly gyvenam:) ka gi,dziaugsmo doze uzpumpuota:)

antradienis, spalio 25, 2011

Vis noriu kazka parasyt,bet nerandu tam laiko. Tai maziuka pamaitint,tai sauskelnes pakeist,tai vel pamaitint,tai pamyluot,tai pamiegot,oi dar ir pavalgyt :)) pasaka be galo! Bet vat radau iseiti,puikus app telefone.bet kur bet kada dabar galesiu rastelt viena kia sakinuka:)
Labanakt:)

antradienis, spalio 18, 2011

Kaip as saldinuos gyvenima



Kadangi su mazyliu negaliu, o ir nebenoriu valgyt visokiu tortu, saldainiu, sokoladu ir panasiai, nes ji alergizuoja,o ir siaip chemija ne i nauda ir man, vis mastau kaip saldintis gyvenima. Nerealus ir senas receptas, kuri mano mamyte atsiveze is Rygos vadinasi DEBIS MANA. Kaip suprantu, tai dangiskoji mana. Siaip tai yra elementarus pudingas, elementariai paruosiamas.

Zodziu, imu pokeli saldytu spanguoliu (berods ten 500 gr), jas sutrinu. (Zinoma, idealu naturalios panguolius sultis) Viena sauksta trintu spanguoliu idedu i puoda, kur uzvire mazdaug dvi stiklines vandens. I verdanti vandeni dedu mazdaug 8-10 saukstus manu kruopu su rudu cukrumi. Cukraus pagal skoni, zinoma, neverta piknaudziaut. . Kose turi gautis tokia pakankamai tvirta. Gatava kose maisau su spanguolem, dar dedu cukraus, jei reikia, nuolat ragauju. Viska reikia gerai isplakt iki ruzavos  lyg puta mases (atrodo kaip chemijos prifarsiruotos:) !  Istatau i saldytuva, kad atvestu ir sustingtu. Pabadykit, nerealiai skanu, paprasta ir sveika.

Kitas saldintas variantas. Perku naturalu jogurta, be jokiu skoniu ir priedu. Ji maisau su uogiene. Zinoma, uogiene verduosi pati. Pats elementariausias - obuoliene. Supjausciau kazkur 18 obuoliu, rudo cukraus ir verdu. As ruosiu jos nedaug, kazkur menesiui. Kai baigiasi, darausi nauja :) Skanu sviezia, o ne is sesiu menesiu sloiko :D Skanaus

Nerealaus skanumo ir pigumo moliugu sriuba



Stambiai supjaustom nedideli svoguna,morka,apkepinam 50gr sviesto. Supjaustom viena bulve,moliuga uzpilam vandeniu/sultiniu.paverdam kol viskas suminkstes ir sutrinam!skanaus!butinai pasiruoskit! Prieskoniu pg skoni. as dejau druskos,baltu pipiru,kario ir sultinio prieskonius(beE!!!!)
Dar skaniau su savo kepta duona:)

Su vaiku reikia labai operatyviai ruostis maista. Taigi prisigalvoju dabar ivairiu lengvu skaniu receptu. O tuo paciu tai padeda koreaguotis ir savo, ir vyro figuras.  Supratau, kad skaniausia perdaug neperdirbtas, sviezias, lengvas maistas. Jauciuosi puikiai, pienas teka nesustojant, vaikas irgi panasiu tempu auga :D

ketvirtadienis, spalio 13, 2011

Aš mama




Taip ilgai nerašiau... Nedaug laiko praėjo, bet tiek įvykių... Naujų jausmų, naujų garsų, naujų kvapų, ritmų ir tt ir tt. Naujas gyvenimo etapas.Net nežinau nuo ko pradėt. Gal nuo statistikos, kurią man pačiai bus labai šaunu vieną dieną prisiminti. Gimė JZ 2.9 kg, žinoma, poto svoris šiek tiek nukrito, tačiau per dvi savaites jis priaugo iki 3.5 kg. Dabar jau jam šiek tiek daugiau nei šešios savaitės ir jis jau sveria 4.9 kg ir yra (bent jau buvo prieš 8 dienas) 57 cm. Esu tikra, kad šis skaičius pakito.

Auga, keičiasi jis kiekvieną sekundę... Nespėju stebėt. Pasiilgstu jo, net kai miegu. Kiekvieną dieną mezgam vis stipresnį ryšį. Užmiega tik ant mano rankų, nusiramina tik ant mano rankų, miega tik šalia manęs. Jis man šypsosi!!!! Dieve, kokie nuostabūs jausmai. Nauji jausmai, niekad dar nepatirti.

Po gimdymo buvo įvairių minčių ir pojūčių. Labai gražių ir labai siaubingų. Ypač pirmosiomis savaitėmis, kai dar pasireikšdavo nuovargis. O gal ir egoizmas.. Dabar jau ramu, šioks toks ritmas yra. Tiksliau jokio. Aš reaguoju į kiekvieną jo sustenėjimą. Kad ir dabar, vis bėgu į verandą pažiūrėt ar viskas gerai, ar ne šalta, ar ne karšta. Pati nedavalgius, nesiprausus, visa prakaite :D Bet tokia laiminga!!!

Mėgaujuos motinyste. Maitinu dažnai, kas dvi valandas. Problemų dėl to jokių neturiu Nevargina manęs ir naktiniai maitinimai. Jis net neatsibudęs paima krūtį ir lūžta, o aš iš paskos. Kai pagalvoju, kad per visą šį laiką nemiegojau ilgiau 3-4 val. plaukai piestu stojasi, bet... matyt išsiskiria kažkoks adrenalinas. Ir jaučiuosi sakyčiau tikrai gerai. Žinoma, kartais prigulu ir dieną su mažyliu. Kad ir šiandien. Miegojom turbūt kokias tris valandas.

Prieš gimdymą svarstydavau, kaip susitvarkysiu. Kaip išauginsiu. Juk nieko nežinau apie vaikų auginimą. Visos žinios atėjo pačios. Darai viską intuityviai. Ir tik aš žinau, ko reikia ir kas geriausia mano vaikui. Tik aš jam duodu su pienuku sveikatą, energiją ir neribotą meilę, o jis man su kaupu tai grąžina... Vien dėl to, kad pasirinko mus ir yra su mumis.

Taip pat labai džiaugiuosi, kad pagaliau turiu pasivaikščiojimų draugą. Rytais, greitu ėjimu su vežimu palei jūrą.. Kas gali būt geriau..

Vienintelis dalykas, kas mane nuolat neramina ir mus abu išmuša iš vėžių, tai mažiaus pilvukas. Absoliučiai pakeičiau savo mitybą, o diegliukai dar vis jį kankina. Nebežinau jau ko griebtis. Tačiau dėl pakitusios mitybos labai džiaugiuos. Nebeliko jokių E, koncervantų, chemijų ir pan. Kokia švari jaučiuos...

Tiek daug turiu visko papasakot. Bet nenoriu perdegt, geriau dažniau raštelsiu.