sekmadienis, rugsėjo 04, 2011

Duonelė

Kaip suprantu, dabar Lietuvoje visi kepa duoną namuose. Tą madą mama atvežė ir į Kiprą. Kol Jokūbėlis snaudė, mes greit užmaišėm tešlą. Tikrai labai paprasta ir labai labai labai skanu.

Sudedam į puodą po stiklinę kiekvieno produkto saulėgrąžų, sezamo sėklų, linų sėlenų, avižinių dribsnių. Kmynų pagal skonį.





200 gr ruginių pilno grūdo miltų ir 800 gr kvietinių miltų.


 150 gr rudo cukraus. 3 arbatiniai šaukšteliai druskos.



3 šaukštai raugo. Mama jo atsivežė, taigi, kaip jį pagaminti čia neaprašysiu. 1.2 litro vandens. Ir visk1 sumaišyti su didele didele meile.



Laikyti 8-12 val. Kepti madaug pusantros valandos 200 karštyje. Nepakartojamas skonis, ypač išsiilgusiem Lietuviškos duonelės kvapo :) Kas mėgsta lygiai taip pat duonelę galima kepti su džiovintais vaisiais :) Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą